måndag 26 augusti 2013

Middag med Morberg!



Äntligen gästspelade Per Morberg i mitt kök! I flytande form, that is...Har länge tänkt prova, men inte förrän nu blev det alltså av. En riktigt snyggt designad flaska som bjuder på smaker av svarta vinbär och björnbär. Funkar som alldeles fin-fint! Kommer bjuda hem Per fler gånger! ;) 
I princip var avsikten med det här inlägget att tipsa om det goda vinet, men potatisen jag gjorde till middagen var så hiskeligt god, så jag tipsar om den med! Hur enkelt som helst, inga krusiduller alls, men supergott!

Ugnsrostad färskpotatis 

Tvätta bort ev jord från potatisen, men behåll skalet på. Dela potatisen i kvartar, lägg i en ugnsplåt och ringla över ganska rikligt med olivolja. Strö på flingsalt med chili (eller vanligt flingsalt) och torkad timjan i valfri mängd. Rosta i 225 grader tills potatisen fått riktigt fin brun färg, då blir den så där underbart knaprig!

Detta åt vi med skivor av mediumgrillad rostbiff, beasås och en god sallad. Sååå gott!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar