söndag 18 augusti 2013

2 månaders fasta??



Skulle man nästan kunna tro att jag haft, med tanke på blogg-koman som varat ett tag nu! Men neeeee... Ätits har det gjorts hela sommaren, eller svullats är väl kanske ett mer passande ord... Hejdlösa mängder godsaker i form av grillat, vin, glass, godis, ett antal restaurangbesök... Men semestern blev även en semester från bloggen, delvis pga att vi rest runt och njutit av vårt underbara land några veckor. Det om det. I´m back. Och jag hoppas på att få tid över till bloggen nu under hösten, trots den crazy vardag man lever i emellanåt!
Många startar nog sitt "nya, sunda liv" såhär efter semestern... well well well... Här kommer nåt som kan vara värt ett litet snedsteg i all sundhet! Löjligt gott är detta!! En av de godaste brownies jag bakat faktiskt! För att få till lite friskhet och en god brytning till all choklad, blandade jag i lemon curd i den vispade grädden som jag serverade till. Mums!! Dock blir det ganska sött, eftersom curden är rätt söt, vill man ha det lite friskare kan det nog funka att blanda med färskost istället!

Chocolate chip and seasalt brownie

16 st.

Brownie:

235 g rumsvarmt smör
4 dl socker
4 ägg
0,75 dl ljus sirap
2 dl kakao
2 dl vetemjöl
1 nypa salt
100 g mörk choklad

Chokladfudgetopping:

1½ dl vispgrädde
1½ dl socker
3 msk sirap
100 g mörk choklad
80 g rumstempererat smör
havssalt

Sätt ugnen på 175 grader. Klä en fyrkantig form med höga kanter med bakplåtspapper, smöra pappret med smör. Vispa samman rumsvarmt smör med sockret. Sikta ner kakao och vänd samman detta med sirap och salt. Kläck ner ett ägg i taget och sikta till sist ner vetemjölet i smeten. Hacka chokladen grovt och vänd ner i smeten. Blanda väl. Fyll formen med smet och grädda i mitten av ugnen ca 35 minuter. Kakan ska vara lite dallrig i mitten när du tar ut den. Låt svalna.

Blanda socker, sirap, grädde och chokladen bruten i mindre bitar i en kastrull. Värm på medelvärme och rör hela tiden. Låt blandningen koka tills den är tjock och blank, 5 -7 min. Dra kastrullen från plattan och blanda ner det rumstempererade smöret. Häll blandningen över kakan. Låt svalna och ställ sedan i kyl, ju längre desto bättre, då fudgen annars lätt kan rinna om den inte stelnat till ordentligt. Skär i bitar vid servering och strö havssalt ovanpå varje bit! Servera med vispad grädde, ev med lite citrontouch!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar