Det sjungs på sista kantarellversen ute i höstskogarna nu när kylan hittat till Svedala efter en superfin och otroligt regnfattig höst.
Men än så länge är det svampigt i butikernas grönsaksavdelningar och den som varit duktig o plockat själv har kanske en guldgömma i frysen.
Testa den här pajen, riktigt frasig tack vare filodegen och med en yummy-yummy fyllning!
Kantareller i frasigt skal
4 port.
3 ark filodeg
1 dl smält smör
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk smör till stekning
1 msk olivolja till stekning
300 g färska kantareller
ca 150 g färsk spenat
salt och peppar
1 dl hackad persilja
2 dl crème fraiche
ca 3 dl riven cheddarost
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Pensla en pajform med lite av det smälta smöret och klä sedan formen med filodegen. Pensla med resten av det smälta smöret. Hacka lök och vitlök. Fräs kantarellerna i smöret och olivoljan tills det börjar knäppa i dom. Rör ner lök, vitlök och spenat, låt fräsa en stund till. Krydda med salt och peppar. Blanda ner persiljan och häll över svampröran i pajformen. Blanda ihop crème fraiche och cheddarost, fördela detta över svampen. Grädda i nedre delen av ugnen tills den fått fin färg, runt 30 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar