tisdag 29 november 2016

Frukost med jultouch

Jag älskar julen och därför är allt som kan höja julfeelingsnivån bra! Vad kan vara bättre då än att börja decembermornarna med en müsli som smakar pepparkaka?
Den blev ju bara juligt god!


Pepparkaksmüsli

150 g pumpakärnor
3 dl havregryn
½ dl kokosflingor
1 dl solroskärnor
100 g hasselnötter
50 g naturella cashewnötter

½ dl rapsolja eller matolja
1 dl vatten
3/4 dl honung
1 tsk sirap
2½ msk pepparkakskrydda

Gör så här:

Sätt ugnen på 200-225 grader.
Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke; fröer, kärnor, nötter...
Rör sedan ihop olja, vatten, honung, sirap och kryddor. Blanda detta väl med de torra ingredienserna och häll allt i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Fördela jämnt och grädda mitt i ugnen ca 15-18 min. Rör om då och då, så müslin inte bränns.

Om man gillar russin kan man blanda i det efteråt och det övriga innehållet kan såklart varieras efter egen smak!
Receptet kommer från Jennys Matblogg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar