lördag 26 november 2016

(Jul)godisverkstan fortsätter producera

Man kan ju skylla på att det är så mörkt och trist ute, så att man behöver en sockerkick.
Man kan också skylla på att godiset jag gjorde häromdagen faktiskt redan är slut.

Eller så skyller man inte på nåt, utan erkänner bara att det är så skoj att göra godis! :P
Och äta upp.


Salta mandlar fudge

Ca 25 bitar

3 dl grädde
3 dl socker
1 dl ljus sirap
50 g smör
180 g Marabou salta mandlar chokladkaka
valfri dekoration

Gör så här:

Häll grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull, koka upp och låt koka till 120 grader.
Ta kastrullen från värmen, bryt chokladen i bitar och rör ner den tillsammans med smöret i klickar. Rör till en fin jämn smet som du sedan häller i en form 15x15 eller en avlång sockerkaksform.
Dekorera med valfritt strössel eller annat och låt stelna i kyl några timmar innan den skärs upp i lagom bitar.

Receptet kommer från Jennys Matblogg





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar