tisdag 6 september 2016

Äggande italienskt

Ska du ha kylskåpsrensning? Eller är sugen på nåt mumsigt och mättande à la lchf-stajl?
Vi körde en skallgångsrunda i vårt kylskåp, choppade det vi hittade i bitar, ner i stekpannan och så på med ägg.
Frittata säger italienare.
Omelett säger vi svenskar.
Man tager vad man haver säger jag.
För man kan ju faktiskt ha i precis vad som helst man känner för.


Vi parade ihop chorizokorv, paprika och färska champinjoner


På med lite härlig färsk basilika från vår kryddodling.


Och toppade med skivor av krämig brieost.


Frittata

2-3 port

Basen:

8 ägg
½ dl vispgrädde
½ tsk salt
½ tsk peppar

Vår fyllning:

2-3 chorizokorvar
½-1 gul paprika
7-8 färska champinjoner
några skivor brieost
 färsk basilika

Sätt ugnen på 200 grader. Skär korven i slantar och paprikan & champinjonerna i mindre bitar. Fräs allt detta i smör i en stekpanna som tål ugn. Vispa ihop äggen och grädden, krydda med salt och peppar. Häll äggblandningen över den stekta korven och grönsakerna och stek tills frittatan stabiliserat sig lite. Lägg på basilikablad och sedan tunna skivor av brieost. Ställ in i ugnen och låt frittatan gå klar och osten smälta.
Serveras gärna med en god sallad.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar