lördag 3 september 2016

En kaka som inte går att smaka

För det går faktiskt inte. 
Att bara smaka.
Man vill nästan kakmissbruka.

Det här kan faktiskt vara den godaste småkakan jag bakat, ever.
Så kändes det i alla fall när jag tog en tugga av den ännu ugnsvarma, lite gojsigt chokladiga, vanilj & kolasmakande skapelsen.

Så vad är detta för kaka?
Jo.

Geisha-chokladen lirar huvudrollen i det hela.


Efter att ha joxat ihop en kakdeg liknande den till kolasnittar, radar man upp rutor av Geishachoklad i mitten av den utplattade degen.
Sen viker man och nyper ihop så det blir fint inbäddat. 


Strössla över hackade hasselnötter och skjuts in i ugnen.


Ut kommer dessa snuskigt goda kakor, med en krämig fyllning av smält Geisha.




Geishasnittar

Ca 24 st

200 g rumsvarmt smör
1 dl ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1,5 tsk bakpulver
1 krm vaniljsocker
200 g Geisha chokladkaka
50 g hackade hasselnötter

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop socker och det rumsvarma smöret och häll i sirapen. Rör ihop de torra ingredienserna och ner med det i smörblandningen. Arbeta ihop det hela till en deg. Dela i 3 delar som du rullar till längder och lägger på bakpappersklädd plåt. Platta ut längderna och lägg sedan rutor av chokladen på rad. Vik upp kanterna och nyp ihop, så att det blir tättslutande.. Platta till lite och strö över hackade hasselnötter. Grädda ca 12-15 min. Låt svalna en stund innan de skärs i sneda bitar.

Receptet kommer från Tessan bakar.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar