tisdag 11 februari 2014

Sopig soppbild...




...men en väldigt god soppa! Blev en usel mobilbild, då kameran var på vift. Men som sagt, soppan var kalasgod! Smakstyrkan avgör du själv med mängden currypasta, jag fegade lite och tog minsta mängden. En aning till hade nog satt fint! Servera soppan med ett gott bröd! Fan-thai-stiskt gott!

Thaisoppa med kyckling

5-6 port

3 kycklingfiléer
olja till stekning
1 burk minimajs
1 röd paprika
1 liten röd chili
10 cm purjolök
1 burk med hela champinjoner (dessa hoppade jag över)
1-2 msk röd currypasta
1 msk tomatpuré
7 dl vatten
1 msk kycklingfond
1 burk kokosmjölk
1 ruta äggnudlar
1 lime 

Fräs strimlad kyckling, strimlade grönsaker och chili, minimajs skuren i mindre bitar och ev champinjoner i olja. Salta och peppra. Vänd sedan ner currypasta och tomatpuré och rör om. Häll i kycklingfonden, vatten och kokosmjölk och låt allt sjuda upp för att sedan puttra lite på svag värme. Bryt ner en ruta med nudlar och sjud på svag värme tills de är klara. Ta bort från plattan och pressa ner saften av limen i soppan, rör om. Servera genast.

Receptet kommer från Jennys matblogg!
 


1 kommentar:

  1. Hej hej, och stort TACK för att du hjälpte mig att fota idag bland solrosorna :). Jätteroligt att träffa fler Enköpingsbloggerskor!!
    Jag kommer att hålla koll här inne framöver.

    Trevlig helg!
    Varma hälsningar
    Ulrica
    http://hus30.se

    SvaraRadera