lördag 8 februari 2014

Kanelbulle express



För den som blir akut sugen på kanelbullar. För den som inte har tid att baka kanelbullar. Men som ändå vill ha en bulle i ugnen! Nåja, kaka i det här fallet! Den här är grymt god och saftig, går snabbt att göra och tillfredsställer lätt ett bull-behov.

Kanelbulle i sockerkaksskepnad

175 g smör
2½ dl socker
2 ägg
3 dl gräddfil
4½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 krm salt
smör

Fyllning:

1 dl socker
3 msk kanel

Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker mjukt och blanda ner äggen ett i taget, sedan gräddfilen. Blanda de torra ingredienserna väl i en skål och rör sedan ner i smeten. Gör en blandning av socker och kanel till fyllningen. Häll i hälften av smeten i en smord och bröad form och strö över hälften av kanelsockret. Fyll på med resten av smeten och strö över resten av kanelsockret. Hyvla tunna skivor av smör med en osthyvel och lägg dessa ovanpå sockerblandningen. Grädda kakan 45-60 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar