torsdag 6 februari 2014

Chilla med chili till helgen!



För det är faktiskt rätt chill att laga den här goa grytan! Det krävs att man är grytvakt under 3-4 timmar, men under den tiden hinner man med å titta på både en och två filmer tex! Därefter har du fått ihop ett riktigt mustigt långkok, utan att det tagit musten ur dig! Styrkan av chili kan ju varieras efter behag, gillar man att det brinner i munnen så väljer man habanero istället för vanlig röd chili. ;) Tillbehören kan också varieras efter önskan, här blev det nachos, grönsaker och aioli, yum yum yum! Det jag saknade, som jag absolut ska ha nästa gång, är inlagd rödlök. Tror jag passar fiiiine till detta!

Texas chili

6-8 port

1 kg högrev
1 röd chili
1 pkt bacon
4 grovhackade vitlöksklyftor
0,25 dl mjöl
½ dl chilipulver
½ liter öl
½ msk spiskummin
½ msk oregano
½ msk socker
½ msk salt

Mät upp alla kryddor, hacka chilin (ta bort fröhus och stjälk) och vitlök, samt skär köttet i tärningar. Skär bacon i lagom stora bitar och stek dessa i en stekgryta. Ta upp baconet och bryn köttet i omgångar. Fräs sedan den hackade vitlöken tills den får färg. Lägg i bacon och kött i grytan tillsammans med vitlöken. Blanda mjölet med kryddorna, häll detta i grytan och lägg på chilin. Häll i öl i grytan tills det täcker köttet, koka upp och låt sedan koka 3-4 timmar. Rör om då och då, så det inte bränns vid och häll i mer öl vid behov. Servera chilin med nachos eller tortillabröd, grönsaker, inlagd rödlök och nån/några goda såser som guacamole, aioli eller gräddfil!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar