onsdag 4 januari 2017

Päronpimpad pasta

Nytt år, nya maträtter, nybakat och goda (bokstavligt talat) föresatser att hålla igång bloggen lite mer! 

Första receptet för i år innehåller två ingredienser som lirar fruktansvärt fint ihop, päron och ost! Kanske ligger det en gorgonzola bortglömd och övergiven efter jul & nyårshelgernas ostbricka i kylskåpet?
 Passa då på att testa det här:




Pappardelle med ryggbiff i gorgonzolasås

4 port

400 g ryggbiff
1 gul lök
1 päron
300 g pasta, tex pappardelle
svartpeppar, salt
3 dl grädde
100 g gorgonzola
1 dl grovhackade valnötter, helst skalade
smör till stekning

Gör så här:

Strimla biffen. Finhacka löken och skär päronet i centimeterstora tärningar.
Stek köttet, salta och peppra. Ta upp köttet ur pannan och stek lök och päron tills de mjuknat. Häll i grädden och koka ihop några minuter.
Lägg i gorgonzolan i mindre bitar och rör tills den smält.
Lägg tillbaka köttet, låt allt stå och bli varmt.
Servera med pasta, garnera ev med ruccola och strö över de grovhackade valnötterna.

Receptet är ursprungligen signerat Lisa Lemke/Tommy Myllymäki, men med vissa ändringar gjorda av oss!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar