torsdag 26 januari 2017

Koriander - to like or not to like


Not like.
Kärlek har aldrig uppstått mellan mig och koriander.
Detta beror faktiskt inte på att jag är kräsen, utan på en gen minsann. 
Ja, jag skyller på OR6A2.
Och vill ni nu genast veta mer om detta eller andra fakta om koriander, så kika in här:


Men. Man måste ju ändå ge det några chanser och även om jag kanske alltid kommer tycka att den har en viss smak av tvål, så kan man ju kanske vänja sig. Och det här var då ett försök på vägen. Med sällis av andra goda smaker såsom chili och ingefära blev det faktiskt riktigt schysst.
Lite koriander undercover så att säga. ;)

Dra igång en tjejkväll, bjud över grannar eller polare och sätt färg på tillvaron med dessa små läckra tilltugg!

Och ni koriander-rädda, frukta icke!
Ni har mumsig mango som backar upp smakerna!




Mango & räkspett

20 st

1 stor mogen mango (eller frysta tärningar)
20 skalade räkor

Marinad:

3 lime
1 msk riven ingefära
1 pressad vitlöksklyfta
1 hackad kärnfri chili
1 msk hackad koriander

Gör så här:

Blanda pressad lime med kryddorna. Skär mangon i fyrkantiga bitar eller använd fryst tinad.
Trä på 1 eller 2 mangotärningar med en räka i mitten, på en tandpetare.
Marinera spetten minst 1 timme.

Receptet kommer från Elle mat & vin.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar