onsdag 15 februari 2017

Blåbär för blåbär

Här har ni en supersmarrig och superenkel efterrätt som t.o.m ett "blåbär" klarar att mecka ihop! Inte ens ugn behövs!
Att plocka sina egna färska blåbär är ju förstås att föredra, men då det nu inte är säsong för det får man istället plocka dom i butiksdisken.
Eller varför inte använda jordgubbar eller hallon?


No bake blåbärscheesecake

4 port.

250 g blåbär
2 msk strösocker
½ tsk vaniljsocker/pulver
6 digestivekex
25 g smör
250 g mascarpone eller färskost
1 dl vispgrädde
2-4 msk florsocker

Gör så här:

Koka upp hälften av blåbären tillsammans med socker och vaniljsocker i en kastrull. Sjud i 2-3 min. Låt svalna.
Krossa eller mixa kexen, smält smöret och blanda ihop dessa.
Vispa mascarpone, grädde och florsocker till en kräm.
Varva mascarponekrämen, digestivekrosset, blåbärskompotten och blåbär portionsvis i snygga glas eller syltburkar.


Receptet kommer från Linda Lomelino.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar