måndag 29 oktober 2012

Hur många lingon finns det i...såsen?


Det må ha fallit några vita flingor här och där redan, men det är fortfarande oktober. Höst. Lingon. Snö lyser upp, men för min del får det gärna dröja till första advent. Ja, förutom i Dalarna då, vårt chilla vinter-getaway...Let it snow!

Filé i lingonsås

4 port.
600 g fläskfilé
1 tsk salt
1 msk smör
2½ dl mellangrädde
2 msk kalvfond
1 krm krossad kryddpeppar
1 tsk soja
½ dl lingonsylt

Skär köttet i skivor och bryn i smör i en gryta. Salta och peppra. Ta upp köttet och vispa ur grytan med grädden. Tillsätt fond, kryddpeppar, soja och lingonsylt. Lägg i köttet och låt puttra några minuter.

Sås är GOTT, så jag gör ofta dubbel sats, så även till denna rätt. Jag gjorde potatisklyftor till, men potatisgratäng är också mums!


3 kommentarer:

  1. Var misstänksam på såsen med lingon i men det var faktiskt förvånansvärt gott! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du ser! :) Man ska aldrig tala om för er innan vad maten innehåller! ;)

      Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera