Naaah...Kanske inte, men nån gång då och då kan man i alla fall unna sig en bit! Mina egna äpplen mognar först i september, så denna gång fick jag köpa äpplen. Det blev ändå lokalt odlade äpplen av sorten Discovery, bara sååå fina!
![]() |
Och minst lika fina, med en lätt rosa ton, efter att man skalat och klyftat dom!

Resultatet blev en knäckig äppelpaj med en touch av flingsalt, som förhöjer kolasmaken i pajen. Supermums!!
Knäckig äppelpaj
6 port.
600 g äpplen
150 g smör
2 dl råsocker
½ dl ljus sirap
½ dl vispgrädde
3 dl havregryn
1½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 tsk flingsalt
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull tillsammans med socker, sirap och vispgrädde. Ta från värmen och blanda ner havregryn, vetemjöl, bakpulver och flingsalt. Dela, kärna ur och klyfta äpplena och lägg dem i en smord pajform. Fördela smeten över. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter, tills pajen är gyllenbrun och knäckig. Servera med grädde, glass eller vaniljsås.
Receptet kommer från senaste numret av Buffé. Mobilbilder.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar